119

Předáním údajů o personálním vybavení nemocnic České lékařské komoře by nemocnice poruš...



Předáním údajů o personálním vybavení nemocnic České lékařské komoře by nemocnice porušovaly zákony

31.3.2016

Prezident ČLK na dnešní tiskové konferenci obvinil právní kancelář Asociace českých a moravských nemocnic, že se pokouší utajovat údaje o skutečném stavu personálního zajištění zdravotních služeb v nemocnicích, když nedoporučila vyhovět žádosti komory o předání podrobných konkrétních údajů o obsazení jednotlivých oddělení, lůžkových částí i ambulancí, o výši úvazků a dosaženém vzdělání jednotlivých lékařů.

AČMN už druhý rok důrazně upozorňuje na problém personálního zajištění nemocnic, s nímž v posledních týdnech vystoupila i ČLK. AČMN upozorňuje nejen na problém lékařů, ale i v mnoha nemocnicích ještě závažnější problém zdravotních sester. O problému opakovaně jednala nejen s ministrem zdravotnictví, ale i s předsedou a místopředsedy vlády.

Česká lékařská komora je podle platné právní úpravy oprávněna shromažďovat osobní údaje o svých členech. Nikoli údaje o nemocnicích a jejich zaměstnancích. Předáním požadovaných informací České lékařské komoře by nemocnice poskytovaly závažné informace neoprávněné osobě a porušovaly tak zákony včetně zákona o ochraně osobních údajů.

Informace členům AČMN


AČMN

AČMN
Belocerkevská 18
100 00 Praha 10
tel./fax.:
272 731 742
mail: acmn@acmn.cz

Mapa

Návštěvnost stránek

363668